Prajitura rasturnata cu portocale

de Anamaria Cook in Prajituri, 11 Feb 2014 | 8377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru auatul de prajitura:
  • 220 g zahar
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru topping-ul cu portocale:
  • 2 portocale
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu portocale:

Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Apoi taiati portocalele in felii subtiri si asezati-le intr-o forma rotunda de prajitura. Presarati zaharul peste feliile de portocale si dati la cuptor pana ce zaharul s-a topit si caramelizat usor. Portocalele mele au fost cam zemoase si a trebuit sa scurg putin din sucul lasat.

Mixati ouale, zaharul si extractul de vanilie pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Apoi incorporati faina si untul topit. Turnati compozitia peste feliile de portocala caramelizate si dati la cuptor pana ce prajitura capata o culoare aurie si trece testul scobitorii.

Cand prajitura este gata scoateti din cuptor, asezati o farfurie deasupra si cu mare grija sa nu va ardeti, rasturnati prajitura.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata